Waarom een composiet aanrechtblad

Waarom een composiet aanrechtblad

Je bent eruit, je weet welke keuken je wilt hebben. De kleur van de frontjes is bepaald, de keukenapparatuur is uitgekozen. Blijft nog het aanrechtblad over. Wat voor werkblad ga je kiezen? Ook hierin is de keuze weer enorm, keramiek, graniet, hout, kunststof, beton of composiet. Een mooi keukenblad bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de keuken, daarom is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt. Ik ga het met jullie hebben over composiet. Waarom een composiet aanrechtblad? Dat ga ik je vertellen.

 

Composiet

Waarom een composiet aanrechtblad Waarom een composiet aanrechtblad

Elk type aanrechtblad heeft zijn specifieke eigenschappen en prijs. Ik heb mij georiënteerd en vond vooral de composieten aanrechtbladen erg aantrekkelijk.
Composiet is door zijn gunstige eigenschappen erg populair. Het is gemaakt van 93% graniet en kwarts wat gebonden wordt met polyesterhars. Het wordt in een mal gegoten en samengeperst onder hoge druk wat een oersterk product oplevert. Dit uitermate geschikt is voor een keukenblad.

 

Composiet is leverbaar in heel veel tinten van wit, beige, grijs, bruin tot zwart. Door bepaalde kleur en structuur toe te voegen aan het materiaal, lijkt het op terrazzo, natuursteen, graniet, metaal of zelfs beton. Je kunt een matte look, metallic afwerking of een glanzend werkblad kiezen. Er is keuze in de dikte en de lengte van het werkblad en je kunt ook de afwerking van de rand bepalen.

 

Voordelen van een composiet aanrechtblad

 

Composiet is zo hard als bijvoorbeeld graniet. Hierdoor is het slijt-, kras- en stootvast. Door de dichte structuur, trekken vuil, vlekken of vloeistoffen nauwelijks in het keukenblad. Hierdoor is jouw keukenblad zeer hygiënisch, niet geheel onbelangrijk natuurlijk.
Het is onderhoudsvriendelijk.
Bij goed onderhoud heb je jarenlang plezier van dit aanrechtblad.
Composiet is hittebestendig, het is alleen niet de bedoeling dat je er een hete pan op zet.
Het aanrechtblad kan niet ‘kromtrekken’ zoals hout dat kan doen.
Composiet is een goedkoper alternatief voor een natuurstenen aanrechtblad.
Composiet heeft een luxe uitstraling en is oersterk.
Verkrijgbaar in veel kleuren en soorten.
Snel en makkelijk schoon te maken.

Waarom een composiet aanrechtblad

Nadelen

 

Zijn er dan geen nadelen zal jij je afvragen? Ja natuurlijk wel. Ondanks dat het aanrechtblad hittebestendig is, kan het wel verkleuren als je er een hete pan opzet.
Composiet is gevoelig voor vlekken. Als je agressieve middelen, zure vloeistoffen of vocht te lang laat liggen op het aanrechtblad, zullen er vlekken ontstaan die slecht te verwijderen zijn. Let hier dus goed op en verwijder dit dan onmiddellijk met ruim water.

Waarom een composiet aanrechtblad

Onderhoud

 

Zoals al eerder genoemd zijn composiet keukenbladen onderhoudsvriendelijk.
Als je deze goed schoon houdt en geen agressieve middelen gebruikt, zal je jouw keukenblad jarenlang mooi en glanzend houden.
Gebruik onderzetters om pannen op te zetten.
Neem het aanrechtblad dagelijks met water en een mild schoonmaakmiddel af, of gebruik een natuursteenreiniger.
Als je het aanrechtblad jaarlijks impregneert, is dit een behoud van het blad.
Mochten er onverhoopt toch vlekken of kringen in het blad komen, reinig dit met een schoonmaakazijn. Een mild schuurmiddel (CIF cream) met een sponsje (niet gebruiken op een glans composiet) kan ook gebruikt worden bij hardnekkige vlekken.
Powersponsjes (Blinq) met water bieden tevens een oplossing.
Gebruik geen schuursponsjes, staalwol of schuurmiddelen, dit zal de polijstlaag beschadigen!
Gebruik ook geen ammoniak, bleekmiddel of agressieve chemicaliën.

Waarom een composiet aanrechtblad

Ik zou voor een composiet aanrechtblad kiezen, het heeft een luxe uitstraling van natuursteen en is praktisch en tijdloos.

 

Ik hoop dat deze blog jullie wat meer kan inspireren om voortaan voor een composiet aanrechtblad te kiezen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken. Tulp keukens heeft overigens nog een veel groter assortiment dan enkel de composieten aanrechtbladen! Kijk vooral eens op hun website en laat je goed informeren.

 

Ps. het nieuwste recept van Culinea vind je hier.


2 reacties
Betsy

augustus 13, 2023 @ 5:29 am

Composiet is in mijn ervaring alles behalve makkelijk en bestendig. Zal er nooit meer voor kiezen. Wordt echt lelijk en geen mens weet hoe het echt schoongemaakt moet worden. Moe vN alle tegenstrijdige bericht berust ik in n werkblad dat er echt niet mooier op wordt en neem snel een natuursteen blad. Betaal met liefde verl meer, composiet is wat mij betreft goedkoop: duurkoop

Hanneke de Jonge

augustus 13, 2023 @ 7:21 am

Hoi Betsy, wat jammer dat je er geen goede ervaringen mee hebt. Ben je met deze klachten wel bij de leverancier geweest?
Groeten, Hanneke

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden