Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Paling Patron van het jaar 2020

Wat een toffe uitnodiging kreeg ik. Of ik aanwezig wil zijn bij de uitreiking van de Paling Patron van het jaar 2020 award. En die zal uitgereikt worden aan Martin Kruithof meesterkok en patron-cuisinier van het 2-sterren restaurant De Lindenhof in Giethoorn. Deze titel wordt door de Stichting DUPAN uitgereikt aan iemand die zich inzet […]

Wat is reverse searing

Het is zomer en de barbecues draaien weer op volle toeren. Wij zijn gek op een lekkere grote dikke steak van de grill. Misschien pas je deze techniek al toe of heb je ervan gehoord. Reverse searing oftewel omgekeerd schroeien. Je kunt het toepassen in de oven, maar ook op de barbecue. Maar wat is […]

Kookboek The Lemon Kitchen

De titel van het kookboek The Lemon Kitchen van Jadis Schreuder verraad al haar liefde voor de citroen. In dit kookboek staat haar favoriete smaakmaker de citroen centraal. En niet zomaar een citroen, maar de biologische citroen uit Sicilië. Die zijn het lekkerst volgens haar. Deze citroen is fris en minder zuur dan de meeste […]

Langer thuis wonen

Steeds meer ouderen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Langer thuis wonen heeft voordelen en nadelen. Het voordeel is dat de ouderen niet weg hoeven uit een vertrouwen omgeving. Daarnaast geeft een verhuizing heel veel stress.   Maar thuis blijven wonen is helaas niet voor iedereen haalbaar. Wat is er […]

Heerlijke eierrecepten voor de Paasdagen

Binnenkort is het Pasen en dit zullen de meest vreemde Paasdagen zijn die wij gaan meemaken. Wellicht kunnen we het niet vieren met onze familie. Hoe vreemd is dat. Maar laten we het dan toch maar gezellig maken met ons gezin. Fleur het huis op met lentebloemen en Paasdecoraties. Ik heb heerlijke eierrecepten voor de […]

Offline bakken met HomeMade

Ik ontving een leuke handgeschreven uitnodiging voor een bakevent van HomeMade. Op de uitnodiging staat we gaan eventjes helemaal offline want een goed gesprek en echt genieten van iets lekkers gaat gewoon beter als we allemaal niet op onze telefoon zitten te koekeloeren. We gaan offline bakken met HomeMade producten. En dus rijd ik naar […]

Wat kan je nog koken uit je voorraadkast

Ja en dan ineens worden alle supermarkten leeg gekocht. Een pandemie….het corononavirus. Het is een feit, en misschien moeten we met z’n allen wel thuisblijven. Maar ik denk dat de supermarkten wel open blijven of in ieder geval aangepast kunnen blijven leveren. Dus geen paniek en ga alsjeblieft niet als een gek hamsteren. Hierdoor kunnen […]

Nederland Kookboek

Culinair journalist Laura de Grave heeft al het Amsterdam Kookboek op haar naam staan. In dat boek neemt ze je mee achter op haar fiets naar de leukste Amsterdamse culinaire adresjes. En nu zet Laura de Grave culinair Nederland per provincie op de kaart. Op haar elektrische motor toert ze naar allerlei boeren, leveranciers en […]

Eet jij wel eens kalfsvlees?

Het grootste deel van het kalfsvlees (95%) uit Nederland wordt verkocht aan het buitenland. Waarom eten we geen kalfsvlees in Nederland? Nederland is door onze grootschalige melkveehouderij, een van de grootste leveranciers van kalfsvlees. In het buitenland kunnen ze ons kalfsvlees wel waarderen, maar het wordt bij ons weinig gegeten. Eet jij wel eens kalfsvlees? […]

Een verrassende verjaardag op sterrenniveau

Manlief neemt zich elk jaar in januari voor om deze maand niet te drinken. Soms houdt hij dit vol, maar niet altijd. Dus hadden wij dit jaar een weddenschap erop gezet. Als hij toch zou gaan drinken in deze maand, dan zou hem dit een diner in een sterrenrestaurant kosten. En wat denk je …… […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden