Geen zin in warm eten met deze tropische temperaturen. Maak dan een lekkere maaltijdsalade. Het is de tijd van het jaar om salades te maken. Of je ze nu thuis eet, op je werk of op een kleedje in het park, maaltijdsalades zijn altijd een goed idee. En ik heb heel veel recepten met heerlijke […]
Ik mocht met vriendin Sandra van Petite Cuisine – die kok is – mee naar het Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024 wat gehouden werd bij Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Nadat wij ingecheckt hadden in het hotel, bezochten wij naar de ‘Partnermarkt’. Alwaar we genoten van een hapje en een drankje en kennis maakten […]
Niets is zo fijn als buiten eten. Het kan kaas en crackers zijn terwijl je luistert naar de symfonie in het park. Of vredig naar de sterren kijken zijn terwijl je pasta eet in jouw tuin. En het kan zijn dat je probeert te voorkomen dat er zand op je rauwkost of fruit aan de […]
Tijdens alweer de vijfde editie van kookmarathon 24H Chefs is een recordbedrag van maar liefst €195.000 opgehaald. De kookmarathon ging op zondag 26 mei van start bij Kasteel Kerckebosch in Zeist, met 24 Nederlandse topchefs, waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks. Het ingezamelde geld is […]
24H Chefs is een bijzonder culinair evenement dat sinds 2013 vier succesvolle edities heeft beleefd. Na eerdere edities in steden als Utrecht, Amsterdam en Zandvoort, strijkt het evenement in 2024 neer in het schilderachtige Kasteel Kerckebosch te Zeist. Op 26 en 27 mei 2024 wordt voor de vijfde keer de unieke 24-uurs kookmarathon georganiseerd, waarbij […]
Op een mooie zonnige dag rijden wij naar Bakkeveen in Friesland. Ik heb gehoord dat daar een heel goed restaurant te vinden is. Nu alleen nog het dorpje Bakkeveen vinden. Na anderhalf uur, rijden wij het pittoreske dorpje binnen en al snel vinden wij de historische slotboerderij van het restaurant De Slotplaats in Bakkeveen. De […]
Jaja, het bijna weer zo ver. Koningsdag! En om dit te vieren heb ik mijn ‘Koninklijke’ recepten verzameld voor jullie. Van ontbijt tot aan lunch, diner, desserts, zoete gerechten en heerlijke drankjes. Natuurlijk veel oranje Koningsdagrecepten, maar ook een rood-wit-blauw ontbijtje. Lijkt jullie dit wat? Fijne Koningsdag allemaal! Koningsdagrecepten: Ontbijt Rood-wit-blauw ontbijtje […]
Het witte goud is weer in het seizoen. Het seizoen voor de asperges loopt van april tot 24 juni, maar wanneer het precies start is elk jaar afhankelijk van het weer. Hebben jullie al genoten van de asperges? Zo niet, koop ze snel en maak deze heerlijke recepten met asperges voordat het seizoen over is. […]
Donna Hay haar nieuwste boek Even More Basics to Brilliance is in november in ons land uitgekomen. In 2016 lanceerde Donna het boek Basics to Brilliance, dit werd dé bestseller waaruit mensen over de hele wereld nog steeds koken. Met deze Even more Basics to Brilliance van Donna Hay, komt ze terug met nóg meer […]
Recente reacties