Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Pittige sauzen die je op voorraad zou moeten hebben

Wij zijn gek op spicy eten en daarom heb ik aardig wat pittige sausjes in de koelkast staan. Als jij ook zo gek op pikante gerechten bent, dan zijn dit de pittige sauzen die je op voorraad zou moeten hebben. Bewaar ze wel in de koelkast als de potten eenmaal geopend zijn, dan blijven ze […]

Zoete verwennerijen uit de Pizzarette

Wist jij dat je ook taartjes kunt bakken in de Pizzarette? Maak bijvoorbeeld met Moederdag zoete verwennerijen uit de Pizzarette. Dit kunnen zoete mini pizza’s zijn, maar ook bladerdeegtaartjes of zoete mini taco’s. Dit kan je allemaal in de Pizzarette bereiden. Wij gaan taartjes bakken met Moederdag, wat gaan jullie doen?   Zoete verwennerijen uit […]

Ben jij een visliefhebber?

Wij zijn gek op vis en we proberen dan om zeker een keer per week vis te eten. Ben jij een visliefhebber? Of maak je het nooit thuis klaar omdat je denkt dat het ingewikkeld is. Vis bereiden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Ik heb zoveel visrecepten voor jullie op de site staan, van […]

The Bastard kamado wat kan je ermee!

Ervaringen met The Bastard. Na jaren gebruik gemaakt te hebben van een Weber is het een hele ervaring om aan de slag te gaan met The Bastard Urban Large. Dit begint bij het uitkiezen van het houtskool en het aansteken van de houtskool. De keuze van houtskool is van groot belang. Kies voor harde houtskool […]

Welke smaken passen bij welke koffie?

Een zalig kopje koffie. Voor sommigen is het een rustmoment, een gevoel van nostalgie, voor anderen een echte culinaire belevenis. Wil jij ook graag je koffiebeleving naar een hoger niveau tillen en je smaakpapillen trainen om een echte koffie connaisseur te worden? We nemen je door de verschillen in koffie en hoe je zelf het […]

Een Kookboek van Seppe Nobels

Ik mocht Een Kookboek van Seppe Nobels ontvangen en het heeft even geduurd voordat ik deze recensie kon schrijven. Het is namelijk een super dik boek met 608 pagina’s en 450 (!) recepten erin. En ik heb het boek van A tot en met Z gelezen, daarom duurde het zo lang. Dit kookboek is nu […]

Hoe je kruiden écht zou moeten gebruiken - geheimen van topkoks

Kruiden en specerijen kunnen een gerecht maken of breken. Natuurlijk, je kan je perfect aan het recept houden en het gaat waarschijnlijk niet mis. Maar als je zelf aan de gang gaat en je gaat improviseren, dan is een fout toch al snel gemaakt. Maar risico kan ook beloond worden. Kies de juiste combinaties, en […]

Pizzarette met Pasen

Wij vieren Pasen dit jaar met de kids, het wordt een uitgebreide brunch met eieren. Omdat de kleinkinderen zo gek zijn van de Pizzarette, zetten we die op tafel. Wist je dat heel goed eiergerechten kunt bereiden in de Pizzarette? Daarom staat bij ons de Pizzarette met Pasen op tafel. En ik ga jullie vertellen […]

Waterkefir uit onze eigen polder

Hoe een balletje rollen kan. Manlief is in Friesland op een verjaardag. Daar ontmoet hij de broer van de jarige en krijgt hij een fles waterkefir mee. Ik had ooit eens melkkefir gekocht en dat vond ik toen niet lekker, maar mijn nieuwsgierigheid was getriggerd en ik heb deze kefir van The Bald Brewer  uit […]

Midden-Oosterse hapjes Mezze

Wij zijn gek op Midden-Oosterse gerechten, vooral omdat ze zoveel smaak hebben door alle kruiden en specerijen die gebruikt worden. En wij zijn ook gek op hapjes, of het nu borrelhapjes, Italiaanse antipasti, Spaanse tapas of Mezze is. Maak eens een uitgebreide tafel vol met deze Midden-Oosterse hapjes Mezze. Met dit soort hapjes is het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden