Cocktails met Lillet Rosé

Cocktails met Lillet Rosé

In de lente Foodybox mocht ik een fles Lillet Rosé ontvangen. Ik heb een paar heerlijke cocktails met Lillet Rosé gemaakt. Lillet is een Franse premium aperitiefwijn geproduceerd in Podensac, een klein dorpje ten zuiden van Bordeaux. Al sinds de oprichting door de broers Paul en Raymond, in 1872, heeft Maison Lillet haar uniciteit weten te behouden, gesteund door de overlevering van kennis en een sterk Frans erfgoed.
Het is een blend van Bordeaux-druiven en citrus likeuren, een subtiele combinatie van Franse wijnen en vruchteninfusies.
Het mengsel wordt gemengd in eikenhouten vaten en gerijpt als een Bordeauxwijn. Het is mooi in balans, niet te zoet en niet te bitter.

 

Lillet is er in drie versies, Blanc, Rosé en Rouge. Lillet Blanc wordt gemaakt van Semillon en Sauvignon Blanc druiven, terwijl Lillet Rouge Merlot en Cabernet Sauvignon in de blend bevat.
De jongste van de Lillet-familie, Lillet Rosé, werd gelanceerd in mei 2012 en was het eerste nieuwe product dat in meer dan 50 jaar door Lillet werd uitgebracht.
Lillet Rosé beschikt over dezelfde wijnbasis als Lillet Blanc, met toegevoegde vruchteninfusies. De roze zweem is verkregen door een touche van Lillet Rouge. Hij wordt direct gebotteld, nadat de blend van wijnen en infusies is bereikt, om zo zijn frisheid en lichtheid te bewaren en zijn aromatische finesse te onthullen.
Eenmaal geopend moet Lillet gekoeld worden bewaard en binnen drie weken worden gebruikt. En met deze vier heerlijke cocktailrecepten moet dat geen probleem zijn.

 

Lillet kan je het beste gekoeld drinken, of met ijs en een schijfje sinaasappel. Je kunt
ook gelijke delen Lillet en sodawater combineren om een eenvoudige Lillet Spritz te maken, of tonicwater gebruiken om enkele van de meer prominente kinine-tonen van het originele recept na te bootsen. Maar je kunt het ook gebruiken om er heerlijke cocktails van te maken.

 

Cocktails met Lillet Rosé

 

Gekoeld geserveerd op ijs, is Lillet Rosé een zeer fijne manier om een maaltijd te beginnen en is het een verfrissende afwisseling van het gebruikelijke glas wijn. Hoewel Lillet Rosé op zichzelf heerlijk is met ijs, maken de fruitige, bloemige en honingtonen het een geweldige basis voor allerlei soorten lente- en zomercocktails.
Ik heb vier verschillende cocktails voor 2 personen met Lillet Rosé gemaakt, hier zijn ze:

 

Lillet Rosé cocktail met grapefruitsap

Cocktails met Lillet Rosé

Deze Lillet cocktail gemengd met grapefruitsap is verfrissend en perfect voor een brunch! Serveer het gekoeld in een cocktailglas.

125 ml Lillet Rosé
125 ml rode grapefruitsap
handvol ijsblokjes

Doe de Lillet en grapefruitsap samen met de ijsblokjes in een cocktail. Schud tot goed gekoeld. Zeef en verdeel de cocktail over 2 cocktailglazen.
Serveer onmiddellijk, eventueel met een schijfje rode grapefruit en takje munt.

 

Lillet Rosé cocktail met tonic

Cocktails met Lillet Rosé

Als je graag een lekkere G&T drinkt, is de kans groot dat je je Lillet Rosé cocktail met tonic ook lekker vindt.
Vervang gewoon de gin door Lillet Rosé, voeg tonic toe zoals gewoonlijk en garneer met frambozen en een takjes munt, het is heel eenvoudig en erg lekker.

225 ml Lillet Rosé
1 fles tonic naar keuze
50 gr frambozen
2 takjes verse munt

Schenk Lillet Rosé in een G&T glas vol ijs en vul aan met tonic. Garneer met frambozen en een takje munt.

 

Lillet Rosé sangria

Cocktails met Lillet Rosé

Een heerlijke roze sangria gemaakt van Lillet Rosé. Oh jongens dit is toch wel heel erg lekker uitgepakt, kan ik jullie verklappen. Ik heb zelfgemaakte Arancello gebruikt in deze cocktail.

200 ml Lillet Rosé
30 ml Arancello
1 fles Sprite of 7-up
100 gr vers fruit zoals aardbeien, frambozen en bramen
ijsblokjes
2 takjes verse munt

Verdeel het fruit en de ijsblokjes over twee wijnglazen. Schenk eerst de Lillet Rosé in de glazen en vul de glazen met de limonade. Garneer met een takje munt.

 

Lillet Rosé met vlierbloesemlikeur

Cocktails met Lillet Rosé

Ook deze cocktail is superlekker geworden. Lillet Rosé gemengd met de zelfgemaakte vlierbloesemlikeur is een top combo. En bramen met vlierbloesem is ook een match in heaven.

200 ml Lillet Rosé
30 ml vlierbloesemlikeur
1 fles roze tonic
100 gr bramen
ijsblokjes
2 takken verse rozemarijn

Doe 5 bramen in de twee whisky glazen en plet ze fijn om de sappen vrij te maken. Vul de glazen dan met ijsblokjes en nog meer bramen. Voeg de Lillet en vlierbloesemlikeur toe. Vul het glas met de roze tonic. Steek in elk glas een takje rozemarijn.

Enjoy!

 

Cocktails met Lillet Rosé

 

Mocht je bij de slijter eens een fles Lillet rosé zien staan, koop die dan en maak er deze heerlijke cocktails van.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden