Lekker tafelen met de Pizzarette

Lekker tafelen met de Pizzarette

Ik mocht een Pizzarette ontvangen om uit te proberen. Nou het leek mij superleuk om deze met de kinderen en kleinkinderen in te wijden, daarom heb ik ze uitgenodigd om samen met ons pizzaatjes te gaan maken in de Pizzarette. De Pizzarette is al een tijdje op de markt, het is hetzelfde soort fun cooking als fonduen, gourmetten en steengrillen. Leuk om te doen op speciale (feest)dagen, als je gasten hebt en zeker erg leuk om met de kinderen te doen. Zijn jullie dol op pizza’s, ga dan lekker tafelen met de Pizzarette!

 

Bij het uitpakken bleek het de Pizzarette Grill te zijn. Een compleet apparaat waarin je krokante pizza’s kunt bakken en op de grill je gerechtjes kunt grillen. En je kunt er ook nog mee racletten. Een drie in een apparaat. Je zet het aan en het is supersnel warm. Ondertussen kan je vast alles voorbereiden, de tafel dekken en dan alle ingrediënten op tafel zetten.

Lekker tafelen met de Pizzarette

Met een handig uitsteekrondje, steek je de perfecte maat pizzabodems uit. Ik heb deze keer wel kant-en-klaar deeg inclusief tomatensaus gekocht, maar ik zal in de toekomst een zelfgemaakt deegrecept voor jullie bereiden en delen. Leg de pizzabodems tussen velletjes bakpapier, dan blijven ze niet aan elkaar plakken.

 

Lekker tafelen met de Pizzarette

 

En toen kon het leukste moment van de avond beginnen. De kleintjes zaten al te glunderen aan tafel, ze mocht zelf pizza’s gaan maken, tjonge wat vonden ze dat leuk. Maar wij vonden het stiekem ook hartstikke leuk en lekker. Het is zo gezellig om dit met elkaar te doen. Iedereen tovert zijn eigen creatie uit de Pizzarette. Het voordeel van die kleine pizza’s is, dat je meerdere smaken kunt bereiden.

 

Tips:

 

Ik heb voor de zekerheid de spateltjes ingevet met olijfolie en de pizzabodem met bloem bestoven. Je kunt het beste de pizza’s niet te dik beleggen, voor een goed resultaat. Binnen no time is je pizza klaar (afhankelijk van hoe dik je deze belegd hebt).

 

De Pizzarette’s zijn leverbaar in verschillende soorten en maten, van 2-persoons tot zelfs aan 8-persoons toe. Hier vind je de verschillende varianten van de Pizzarette op een rijtje:

 

Cool Touch

Lekker tafelen met de Pizzarette

De koepel van de Pizzarette Cool Touch is zodanig geïsoleerd, dat de buitenkant niet warm wordt. Erg fijn als je met kleine kinderen pizzaatjes bakt. Je kunt hierin de pizza’s bakken met de speciale spatel of direct op de bakplaat. Die bakplaat is trouwens heel makkelijk schoon te maken. Deze ‘dome’ is er in een 4- of 6-persoons uitvoering.
Er is ook een Pizzarette Cool Touch met een steenplaat voor extra krokante pizza’s. Deze is er in een 6-persoons uitvoering.

 

Pre-Bake

Lekker tafelen met de Pizzarette

De Pizzarette Pre-Bake heeft als extra voordeel dat de bovenkant plat is, waarop je de pizzabodems alvast kunt voorbakken of je gebruikt het om de gebakken pizzaatjes warm te houden. Ook hier kan je weer de spatels gebruiken of de pizza’s bakken op de bakplaat. Deze Pre-Bake is er in een 2-, 4-, 6- en 8-persoons uitvoering.
De Pre-Bake heeft ook een 6-persoons apparaat met een steenplaat (steenoven) erin voor extra krokante pizzabodems. Binnen 7 minuten tover je heerlijke pizza’s op je bord.
De grotere Pizzarette’s zijn ideaal voor grote families.

 

De Pizzarette Grill

Lekker tafelen met de Pizzarette

De Grill heeft alle functies van de Pizzarette, maar met dit verschil dat er ook nog een aluminium grillplaat bovenop het apparaat zit. Hierop kan je ook vlees, groenten, etc. op grillen naast het maken van pizza’s. En daarnaast kan je met speciale pannetjes ook nog racletten! Drie functies in een apparaat. Hoe handig is dat!
Doordat deze Pizzarette van boven en van onderen verwarmd wordt, krijg je extra krokante pizza’s. En met grillplaat met een vermogen van 1800Watt ben je verzekerd van heerlijk gegrild vlees of groente. De Pizzarette Grill is geschikt voor 6 personen.

 

Alle Pizzarette’s hebben een terracotta koepel. Deze zorgt ervoor dat het vocht opgenomen wordt, waardoor je knapperige pizza’s krijgt. Tevens zorgt het ervoor dat je geen geurtjes in de kamer krijgt.
Je kunt de verschillende modellen hier bestellen.

 

Ben jij ook zo gek op pizza’s? Ik heb heerlijke pizzarecepten op de site staan, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze lekkere Pizza met balsamico uien, peer en Stilton of Pizza met zuurkool, rode ui en rookworst, die kan je natuurlijk ook op de Pizzarette maken.


2 reacties
Rob

november 18, 2020 @ 9:45 am

Hallo Hanneke, Zelf heb ik al 2 jaar een Pizzarette Grill. Wij plaatsen schuiven het de pizza van de spatel af zodat het direct op de bakplaat ligt. Het krijgt dan direct de hitte van de bakplaat op het deeg waardoor het sneller en beter krokant wordt. Bovenop maken we ook vaak stukje stokbrood even krokant met wat tomaten "prut" erop en wat kruiden. Onze kinderen grillen dan heerlijke lamsworstjes bovenop. Zelf ben ik meer van vis en dus een stuk zalm erop gaat ook top.

Hanneke de Jonge

november 19, 2020 @ 9:25 am

Hallo Rob, leuk om te lezen dat je zo enthousiast met over de Pizzarette. En wat een goede tips, dankjewel.

Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden