Lekkere koffie zelf maken?

Lekkere koffie zelf maken?

Koffie, wij Nederlanders zijn er gek op. We drinken gemiddeld 2,4 kopjes koffie per persoon per dag en daarmee zijn wij wel één van de grootste koffieleuten in de wereld. Of het nu thuis is, op je werk of onderweg, koffie is de drank die we graag weg slurpen. Maar hoe kan je een lekkere koffie zelf maken?

Lekkere koffie zelf maken

Ik begin de dag altijd met een lekker bakkie koffie. Als ik mijn koffie ’s morgens niet heb gehad, ben ik nog niet aanspreekbaar. Even een moment voor mezelf en dan pas aan de slag. Na deze koffie, drink ik de rest van de dag geen koffie meer. En jij? Drink jij de hele dag door koffie of ook alleen maar ’s morgens?

 

Lekkere koffie zelf maken

 

Koffie zetten kan op diverse manieren. Met een filter koffiezetapparaat, koffiemachines met pads, koffiemachines met cups, espresso apparaten, met een percolator of met een verse bonen koffiezetapparaat.
Om zelf lekkere koffie te maken, hoef je geen barista te zijn. Alhoewel een goed gezette espresso of cappuccino in een café of restaurant natuurlijk wel erg lekker is, kan je thuis met een goede koffiemachine ook heerlijke kopjes koffie zetten.

 

De apparaten voor de koffiepads en cups waren op een gegeven moment niet meer aan te slepen. Ook de ouderwetse filterkoffie schijnt weer helemaal terug te zijn van weggeweest.
Maar goede koffiemachines die zelf bonen malen, waardoor je een supervers bakkie leut krijgt, geeft toch wel de lekkerste koffie.

Lekkere koffie zelf maken

Het voordeel van een koffiemachine is dat je keer op keer verse koffie zet en dat is toch wel heerlijk. Je kunt hiermee thuis zelf de thuisbarista uithangen. Verrukkelijke koffie, espresso, macchiato of cappuccino, jij kunt dat thuis zetten. Temperatuur, hoeveelheid of de sterkte van de koffie aanpassen, het kan allemaal met deze machines.

 

Koffiebonen

 

Het voordeel van deze apparaten is dat je zelf de koffiebonen kiest die jij lekker vindt. In de supermarkten vind je tegenwoordig zoveel bonensoorten, die hebben al voorzien dat de koffiemachines populair worden. Koffiebonen, espressobonen in allerlei sterktes en smaken zijn er te koop. Maar ook de dark roast, biologisch, crema, decaf of de origins (uit bepaalde streken) liggen in de schappen van jouw supermarkt.

 

Koffierecepten

Lekkere koffie zelf maken

En als je dan zo’n handige koffiemachine hebt, dan heb ik nog heel veel lekkere koffierecepten voor jou die jij met deze koffie kunt maken.
We beginnen met ontbijt, een pittige Koffie chiapudding met Skyr of een Koffie kokos milkshake? Nou niet verkeerd toch?
Wist je dat je ook een heerlijke vijgen compote met koffie kunt maken? Lekker door de yoghurt of over ijs. Of maak een zalige mocktail of cocktail met koffie. Cheers!

Lekkere koffie zelf maken

Zo zie je maar hoe veelzijdig een kopje koffie kan zijn.
Zoek op koffie op de site en je zult allerlei koffie recepten vinden.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden