Smokey Goodness BBQ Snack Attack

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

Ja hoor, Jord Althuizen komt weer met een fantastisch barbecueboek. In dit tiende deel in Smokey Goodness BBQ-bestsellerserie, gaat pyro avonturier Jord op barbecue avontuur in de snackwereld. En wat voor snacks! Als het om snacks op de barbecue gaat, dan zet dit boek jouw smaakpapillen in de overdrive. Ontvlam jouw barbecue en ga aan de slag met dit geweldige boek!

 

Jord Althuizen

 

Jord is oprichter, eigenaar en pitmaster van Smokey Goodness, het authentieke BBQ Cateringbedrijf. Vanaf 2010 is het zijn missie om Nederland kennis te laten maken met het betere barbecueën op echt vuur. En met succes. Het resultaat is onder meer de vestiging van BBQ-restaurant Black Smoke in Rotterdam en Antwerpen en The Rough Kitchen in Amsterdam. Diverse boeken uit zijn Smokey Goodness bestsellerserie, zijn uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar.

 

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

 

Ook voor dit boek ging Jord naar Amerika om daar rokerige inspiratie op te doen bij de toonaangevende BBQ-joints. Het boek bestaat uit de volgende hoofdstukken:

 

Firestarter

 

Zelfs na 500 recepten, barst Jord nog vol ideeën voor nieuwe pareltjes van het vuur. Door wederom een roadtrip door de barbecue staten Georgia, South Carolina, North Carolina, West Virginia, Kentucky, Missouri, Tennessee en Alabama te maken, is hij niet alleen een paar kilo’s zwaarder, maar ook weer vol met culinaire bbq ideeën teruggekomen.
Op zijn website www.smokeygoodness.com vind je gedetailleerde reisverslagen met de mooiste video’s en interviews met de pitmasters. En de must go to adressen voor als jij zelf ook eens zo’n roadtrip wilt maken.

 

Bbq basics

 

We krijgen eerst superfijne tips over de soorten barbecues, tools, standaarduitrustingen en nog meer speeltjes voor culinaire pyromanen.
Dan gaat het over de twee basistechnieken van indirect en direct grillen. Bij elk recept wordt met de iconen aangegeven welke techniek het beste werkt voor dat recept.
De burnables oftewel de soorten houtskool, briketten, brandhout en rookhout komen aan bod.

 

Delicious dips

 

Let’s dip in! Want een feest zonder een kom vol met smeuïg lekkers om in te dippen is bij voorbaat al niet geslaagd. En wat voor dips! In ieder geval dips die goed voor te bereiden zijn en pas op het laatst in een warme bbq geschoven hoeven te worden. Zo houd jij meer tijd over om mee te snacken.
Ik kan jullie verklappen dat je alle zes dips die in het boek Smokey Goodness BBQ Snack staan, wilt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Cheeseburger bacon dip, Italian pulled pork dip of Hot crab dip? Klinkt fantastisch toch?

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

 

Smokey stix

 

In dit hoofdstuk kan je gewoon je mouwen opstropen en het bestek in de la laten liggen, want we gaan onze handen gebruiken en met onze tanden bijten in die heerlijke bbq-snacks op spiesen zoals Succulent shrimp stix, Peri peri chicken of Ginger beef stix die tot in perfectie gegaard zijn. Hierin wil jij je tanden ook zetten!

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

 

Bbq, booze & a hell of a good time

 

In dit hoofdstuk neemt Jord je mee op de reis die hij en zijn pyro kompanen gemaakt hebben langs de traditionele pitrestaurants in de verschillende barbecue Staten.
Man, als je dit leest wil je gelijk het vliegtuig pakken en zelf ook door deze Staten in Amerika rijden.

 

Sticky fingers

 

Eten smaak het allerbest smaakt als je het met je handen eet. Je hebt geen bestek nodig in dit hoofdstuk, we gaan eten met onze eigen uitstekend functionerende food vastpakkers.
Fingerfoods, borrelbites en snacks, ze komen allemaal voorbij. Ik kan je vertellen dat ik ze allemaal wil maken. Te beginnen met de Bacon-beef-onion donuts, stel je voor twee uienringen, met daartussen gehakt en omwikkeld met spek! Nou die vind je niet bij Dunkin Donuts.
En nog zoiets goddelijks met spek omwikkeld zijn de Bacon bourbon cheese bombs. En natuurlijk mogen de chicken wings ook niet ontbreken. Of wat dacht je de Crunchy pork ribs? Daar wil je toch ook jouw tanden in zetten! We hebben gelukkig de hele zomer om deze heerlijk snacks uit de proberen. En de Crispy griddled bacon corn fritters gaan dan ook op het vuur.

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

 

Bbq buns & stews

 

En nog veel meer inspiratie voor de meest waanzinnige, dit-wil-ik maken sandwiches. Niet alleen lekker om sandwiches te vullen met barbecue leftovers, maar ook om het vuur op te stoken om de meest geweldige sandwiches te maken. Wow, als je die foto’s ziet, begin je spontaan te kwijlen en wil je nooit meer een broodje kaas of ham eten! En dan gaat het niet alleen over burgers, maar over brisket, chicken salad, bbq hash en nog meer over the top sandwiches zoals deze goddelijke Roast beef & cheddar sandwich.

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

 

Smokey’s adventures

 

Nederland is losgegaan op de barbecue en de waakvlam is een razende inferno geworden. De vlam gaat erin thuis en Jord is drukker dan ooit met festivals, kookworkshop, bbq programma’s op TV en tasty travels in het buitenland.

 

Bigger bites

 

In Bigger bites nog een paar recepten voor grotere stukken vlees zoals spareribs, beef sticks, ribeye met bourbon-cajun-gamba’s en een Huli Huli chicken.

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

 

Smokey sweets

 

En natuurlijk eindigt het bbq verhaal met desserts van de barbecue. In de hitte van de nagloeiende barbecue kan je nog heel goed een lekker nagerecht bereiden.
Denk maar aan de Amerikaanse klassieker Banana pudding of Scorched limoncello squares, waar je de hitte van het vuur gebruikt om de suikers in de citroen te karamelliseren voor extra smaak.

 

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

Smokey Goodness BBQ Snack Attack

 

Het boek waar iedere BBQ-liefhebber naar snakt… aanvallen!

Bestel het boek hier.

 

Lees hier ook mijn recensie van het boek Smokey Goodness Lowlands BBQ en Smokey Goodness Brand New BBQ

 

Foto’s recepten: Remko Kraaijeveld


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden