Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Welke wijnen drink je bij wild?

Het is herfst, de bladeren verkleuren, vallen van de bomen en het jachtseizoen is volop aan de gang. Maak een lekkere boswandeling en geniet van de speciale geuren van het bos in dit jaargetijde. Culinair is de herfst toch wel een feestje. Heerlijke groenten die in het seizoen zijn, wat denk je van allerlei paddenstoelen […]

Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen

Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen. In deze tijd zijn er behalve de gekweekte paddenstoelen ook de wilde paddenstoelen verkrijgbaar. De gekweekte paddenstoelen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar de herfst is echt de tijd voor de meeste wilde paddenstoelen. Er zijn zoveel eetbare paddenstoelsoorten (wel duizenden), hierbij een overzicht van de in Nederland […]

Review kookboek Super food voor familie en vrienden van Jamie Oliver

Volgens mij is dit nieuwe boek van Jamie Oliver Super food voor familie en vrienden alweer zijn 18e kookboek. Nu moet ik bekennen dat ik bijna al zijn boeken in de kast heb staan. Ben namelijk vanaf het prille begin dat Jamie met zijn programma Naked Chef op TV kwam, fan van hem. Na zijn […]

Sirocco is het nieuwste boek van Sabrina Ghayours. Na haar bestseller Persiana komt Sabrina met dit boek. Ik kijk vaak naar BBC kookprogramma’s zoals Saturday Kitchen en daar is Sabrina regelmatig te gast. Ik bewonder de manier waarop zij de keuken uit het Midden-Oosten integreert met de Westerse keuken. Sabrina is geboren en getogen in […]

Op z'n Italiaans in Nijkerk

Het is maandagavond en wij hebben iets te vieren. Waar ga je dan naar toe. Geen zin om in ons dorp te gaan eten, dus moeten we iets anders verzinnen. Zullen we Alberto’s in Nijkerk proberen, zegt hubbie. Omdat zij zo actief op Facebook zijn, schiet hem dit adres te binnen. We checken wel eerst […]

Vacu Vin Swirling Carafe

Heb je hem al gespot in de kookwinkels? De Vacu Vin Swirling Carafe. Niet alleen heel erg praktisch voor het decanteren van de wijn, maar hij staat ook nog ontzettend leuk op je tafel.   Decanteren, wat is dat dan? Decanteren is het voorzichtig overgieten van de wijn in een karaf. Dit doe je om […]

Cookart De kunst van het eten Boekreview

Helaas kon ik niet aanwezig zijn op de boeklancering van het boek Cookart van Jennifer Foster en Lianne Koster van Studio Cookart. Maar het goede nieuws is dat ik het boek opgestuurd kreeg.   Ik ben altijd bezig om te kijken hoe ik iets zo aantrekkelijk mogelijk op een bord krijg en hoe het er […]

Wat is collageen en wat doet het voor je?

Na een hevig ziekbed en 3 (!) antibioticakuren waren mijn darmen en was mijn lichaam aardig ontregelt. Hoe fijn was het dat ik een zak Collageen Hydrolysaat van Ergomax mocht ontvangen om uit te proberen. Dit kwam op het juiste moment.   Deze collageen is een gehydrolyseerde collageen wat inhoudt dat het nog verder verwerkt […]

De Winkel van Sinkel review

Op een stralende zaterdagmiddag besluiten we om naar Utrecht te gaan. Het belooft een heerlijke avond te worden, we hebben er zin in. De auto kunnen we gelukkig kwijt nabij het centrum en we slenteren langs de grachten van Utrecht en komen uiteindelijk op de Oudegracht. Op deze lange gracht is het een drukte van […]

Welke herfstgroente zijn er?

We hebben een prachtige nazomer gehad, zoals ze zo mooi in Amerika verwoorden een Indian Summer. En ondanks dat we nog steeds genieten van mooi weer is de zomer nu toch echt voorbij. De tuinen worden gesnoeid, het tuinmeubilair opgeborgen en de barbecues – die overuren gedraaid hebben – schoongeboend en weggezet. De blaadjes aan […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden