Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Hoe maak je mosselen schoon

Het mosselseizoen is weer begonnen, geniet ervan zo lang het kan. Meestal begint het mosselseizoen op 1 augustus, maar de exacte startdatum van het mosselseizoen is afhankelijk van de kwaliteit van de mosselen. Vroeger werden er alleen maar mosselen gegeten als de ‘R’ in de maand was, maar dat is nu achterhaald. In principe kunnen […]

bacteriën

Rauwe kip wassen voor het bakken of niet? NEE, niet doen! Misschien heb jij het geleerd van jouw moeder om de rauwe kip eerst af te spoelen voordat je het gaat bakken. Vroeger dacht men namelijk dat je de aanwezige bacteriën op de kip (zoals campylobacter of salmonella) eraf kon spoelen. Maar nu is ontdekt […]

Wat kan je doen met wijnrestanten

Sinds ik geen wijn (alcohol) meer mag drinken, blijft hier nog wel eens een restje wijn over. We kregen een fles wijn cadeau en manlief trekt die in het weekend open, neemt een of twee glaasjes ervan en vervolgens blijft de fles op het aanrecht of in de koelkast staan. Wat kan je doen met […]

Op ontdekkingstocht door het mooie Denekamp

Voor het tweede jaar zijn we op uitnodiging van VVV Ootmarsum-Dinkelland in Twente om te genieten van al het moois en lekkers wat deze streek te bieden heeft. Vorig jaar hebben we Ootmarsum en omgeving bezocht, dit jaar gaan we naar Denekamp. Denekamp ligt in Twente (Overijssel) aan de prachtige rivier de Dinkel. Samen met […]

De lokale producten van Denekamp en omgeving

Natuurlijk willen wij deze streek ook culinair beleven en dat kan. Prachtige boerderijen in deze omgeving die ook hele mooie producten produceren. De lokale producten van Denekamp en omgeving, zoals:   Boerderij Erve Elferman Op weg door het prachtige landschap van het Dinkeldal rijden we naar het bedrijf van Harrie en Suze Boomkamp. In de […]

Restaurant De Wethouder Denekamp

We hadden het restaurant al gespot vanuit onze hotelkamer en zagen dat het er ontzettend druk en gezellig is. Dus op vrijdagavond gaan we eten bij Restaurant De Wethouder Denekamp.   Sinds eind oktober 2017 is de eigenaar van Hotel De Schout ook eigenaar van dit restaurant. Het pand was het eerste gemeentehuis (1920) van […]

Restaurant review van Herberg Nuwenspete

Op een warme zomeravond gaan we genieten in de bossen van Nunspeet. Als je Nunspeet inrijdt vanaf de A28 staat op de borden al aangegeven waar we naar toe moeten. Een soort van bospad op en daar ligt het prachtige restaurant tussen de bomen. Het voormalig societeitsgebouw van de Rotterdamse Bank is een Gemeentelijk monument […]

Hoe kom je van die nare fruitvliegjes af

Je kent het wel….het is zomer, de fruitschaal ligt vol met lekker vers fruit en daarom heen vliegen die vervelende fruitvliegjes. Maar hoe kom je van die nare fruitvliegjes af?   Fruitvliegjes zijn gek op (overrijp) fruit en op jouw afvalbak of kliko. En ineens zijn ze er, waar komen ze in hemelsnaam vandaan? Die […]

Water met een smaakje

Met deze warme dagen is het goed voor je om veel water te drinken. Maar ja na een paar glazen, heb je er wel genoeg van nietwaar? Toch is het goed voor om voldoende vocht te drinken, maar meestal doen we het niet. De truc is om een smaakje aan je water toe te voegen, […]

Ik krijg zoveel vragen over hoe het nu met mij gaat. In deze blog vertel ik jullie over de gastric sleeve operatie en de weken erna. 25 april was het zover, ik kreeg de gastric sleeve. Nadat ik mij in het ziekenhuis aangemeld had, kreeg ik de kamer te zien waar ik zou komen te […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden