Culinea.nl; - Elke dag een ander recept!

Review van De Varende Chef

Hierbij mijn review van De Varende Chef, het vierde kookboek van Martin Kruithof. Zo’n dertig jaar geleden leerde ik Martin kennen. En dat ging op een hele aparte manier. Wij waren bij vrienden die een huis hadden op Ibiza. Zij namen ons mee naar Hotel Victoria dat tegenover hun huis lag. Onze vrienden vertelden dat […]

Het grote GIN & TONIC boek

Het grote Gin & Tonic boek van Frédéric Du Bois, Isabel Boons is een must-have voor de gin&tonic liefhebbers. Het is een complete gids voor de perfecte G&T mixen. Ik ben gek op deze cocktail en heb wel eens een gin proeverij gehad. Maar er zijn tegenwoordig zoveel soorten gin en zoveel soorten tonic, wat […]

Handige wijnhacks die je moet lezen

Er zijn van die handige wijnhacks die je moet lezen, trucjes voor wijn die altijd fijn zijn om te weten.   Help de witte wijn staat niet koud! Je hebt zin in een glas witte wijn, maar je bent vergeten deze in de koelkast te leggen. Om de wijn in 10 minuten koud te krijgen, gebruik […]

De voordelen van een multicooker

Wat een multicooker is? Dat is een apparaat waarmee je zowel kookt, bakt, stoomt, braadt, stooft en zelfs soep maakt. Met een multicooker Philips heb je een apparaat in huis waarmee je verschillende bereidingstechnieken met een machine ondervangt. Daardoor houd je ruimte over in je keukenkastjes. Doorgaans hebben multicookers ook een warmhoudfunctie. Dat zijn de […]

Italiaanse wijnen van Villa Fattoria

Wij zijn gek op Italië, het land, het eten en de wijnen. En nu heb ik een webwinkel gevonden die gespecialiseerd is in ontzettend goede Italiaanse wijnen. Zij hebben meer dan 500 verschillende Italiaanse wijnen op voorraad. Ik heb gelijk een proefdoos Italiaanse wijnen van Villa Fattoria besteld. Ik laat jullie de komende tijd weten wat […]

Hoe bak of grill je een biefstuk

Een perfecte biefstuk is niet zo moeilijk als jij misschien denkt. Hoe bak of grill je een biefstuk? Ik ga jou vertellen hoe je dit kunt doen! Je kunt een steak bakken in de pan, grillpan of op de barbecue. De truc is dat hij mooi bruin van buiten is en van binnen perfect gegaard […]

Pizza maken op Yakiniku Kamado Grill

Zelf deeg maken is niet moeilijk, maar wel heel lekker en raden we ook zeker aan. Bij deze een recept speciaal gemaakt voor pizza’s op de Kamado. Dit recept is voor circa 6 pizza’s (kleintjes) / personen. We gaan vandaag pizza maken op Yakiniku Kamado Grill.   Ingrediënten:   – 1 kilo (‘00’ Italiaanse) bloem […]

All you can eat restaurants in Amsterdam

Wij hebben pas in een “All You Can Eat” restaurant gegeten en dat is ons goed bevallen. Dit concept wordt steeds populairder en dat is niet voor niets. Vooral de sushi restaurants waren in het begin erg in trek, maar nu volgen vele andere restaurants met dit concept. Zo kan ook je genieten van de […]

Hoe kan je eten minder pittig maken

Ben jij ook zo gek op spicy gerechten? Nou ik wel hoor, maar heel soms gaat het mis. Dan heb ik teveel scherpe pepers gebruikt of waren ze pittiger dan ik dacht. Of ik was te enthousiast met de sambal of die heerlijke Sriracha saus. Maar als het nou toch echt te spicy geworden is, […]

Hoe onderhoud ik mijn snijplank

Allereerst is de vraag: hout of kunststof? Ik heb diverse snijplanken c.q. serveerplanken. Maar de plank die ik het meest gebruik voor het snijden is een dikke kunststof snijplank. Ik gebruik hem dagelijks voor het snijden van allerlei ingrediënten. Deze kunststof plank is natuurlijk een persoonlijke voorkeur. Zowel houten of kunststof snijplanken hebben ze voor- […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden