10 zomerse salades

10 zomerse salades

Geniet je op warme zomerse dagen ook zo van frisse salades vol knapperige groenten? Ook fruit is trouwens heerlijk in zomerse salades. We hebben 10 zomerse salades boordevol zomergroenten en -fruit voor je op een rijtje gezet:

 

1. Salade met aardbeien en feta

10 zomerse salades

Niets meer zomers dan een salade met aardbeien. Wist je trouwens dat deze vruchtjes behoorlijk rijk zijn aan vitamine C? Ze bevatten vrijwel net zoveel van deze vitamine als sinaasappels.

Daarom staan zomerkoninkjes in dit artikel ook in de lijst met voeding die rijk is aan deze weerstandsvitamine. Samen met feta, rucola, veldsla, peterselie en bosknoflook heb je een supergezonde salade waar de voedingsstoffen vanaf spatten. Geniet ervan!

 

2. Griekse salade met gebakken feta

10 zomerse salades

Je waant je in Griekenland met deze heerlijke salade. De basis bestaat uit bekende ingrediënten als feta, rode ui, tomaten, komkommer en olijven. Wat deze Griekse salade net wat anders maakt, is dat je de feta bakt.
De rode ui krijgt een heerlijke smaak door deze in citroensap te leggen. Met verse oregano verhoog je het gezonde karakter van deze salade en voeg je extra smaak toe.

 

3. Gele zomersalade

10 zomerse salades

Instant happiness. Dat is deze vrolijke salade met enkel gele ingrediënten. Van gele courgette tot gele tomaatjes. Gebruik stevia in plaats van suiker voor een marinade die je suikerspiegel in balans houdt. Je maakt het geheel af met eetbare gele bloemen die je als zonnetjes tegemoet stralen.

 

4. Gegrilde watermeloen salade

10 zomerse salades

Wat een bijzondere salade is dit! Gegrilde watermeloen is al een feest op zich. Met pistachenoten, feta, munt en olijven trakteer je je mond op een explosie van smaken.
Bovendien krijg je met deze ingrediënten gezonde vetten, eiwitten, vitamines en mineralen binnen. Denk aan vitamine E, kalium, magnesium en selenium. Om met aandacht van te genieten tijdens een zomerse barbecue.

 

5. Zomerse salade

10 zomerse salades

De frisheid en vrolijkheid spat van deze kleurige salade af. Wat dacht je van knapperige groenten als asperges, lente-uitjes en komkommer? Tomaatjes en mais voegen zachte zoetheid toe. Ook vind je in deze groenten gezonde stoffen als vezels, B-vitamines en lycopeen.

 

6. Salade met zalm, maïs, bimi en mango

10 zomerse salades

Deze salade maakt je meteen vrolijk met zijn vele kleuren. Bovendien is hij heerlijk knapperig door beetgaar gekookte bimi, gebakken mais en komkommer. Zalm voegt zijn karakteristieke smaak en een lekkere bite toe, samen met gezonde vetzuren en eiwitten.

 

Mango zorgt voor zoete zachtheid in je mond en levert ook nog eens gezonde vezels en vitamine A. De bijzondere dressing met granaatappel doet daar nog wat vitamine C bij. Zo kun je niet alleen genieten van een fantastische smaak. Je krijgt ook nog eens veel gezonde voedingsstoffen binnen. Enjoy!

 

7. Salade gegrilde geitenkaas met tomaten

10 zomerse salades

Houd je ook zo van de zoete, rijpe tomaten in de zomer? In deze salade voeg je verschillende soorten tomaten samen tot een bijzonder smakelijk en gezond geheel. Samen met gegrilde geitenkaas, olijfolie en basilicum heb je een salade om je vingers bij af te likken!

 

8. Koolrabi salade met peer, dadels en walnoten

10 zomerse salades

Dit is een heerlijke verfrissende salade met het zoete van peer en dadels en het knapperige van walnoten of pecannoten. Je zou het misschien niet zeggen, maar koolrabi is een echte zomergroente met een frisse smaak en een stevige bite. Probeer het eens!

 

9. Salade met watermeloen en feta

10 zomerse salades

Lekker verfrissend en knapperig. Dat is deze salade met watermeloen en feta. Groene sla vormt de basis. Daar voeg je vervolgens schijfjes komkommer, blokjes watermeloen, zwarte olijven en rode uien aan toe.

 

Verse munt en citroensap zorgen voor ultieme frisheid en pijnboompitten geven de salade een lekkere nootachtige smaak. Je kunt ze nog even roosteren voor een extra knapperig accent in je salade.

 

10. Kipsalade met groenterestjes

10 zomerse salades

Een heerlijke salade voor warme dagen als je geen puf hebt om te koken. Bovendien bevat hij zomerse ingrediënten als boontjes, komkommer, courgette, sla en tomaten. De salade is heerlijk vullend door de toevoeging van kip en linzen. Geniet ervan op een warme zomeravond.

 

10 zomerse salades

 

Ik hoop dat we een lange en mooie zomer mogen hebben en dat jullie kunnen genieten van deze 10 zomerse salades. En er staan nog veel meer salades op de site, zoek ze maar eens op onder Categorie salades.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden